Natuursteen is een prachtig natuurproduct, het  is een functioneel en duurzaam materiaal, dat voor een groot aantal binnen- en buitentoepassingen geschikt is.

Natuursteen is het belangrijkste bestanddeel van de aardkorst waarop we leven. Daardoor is de voorraad haast onuitputtelijk. Doordat het een natuurproduct is blijft elk stuk natuursteen uniek. Uw product wordt hierdoor extra speciaal want er is maar één exemplaar van. De natuursteen wordt in groeven gedolven als grote brokken en vervolgens verwerkt tot de benodigde halffabrikaten (platen).

Er zijn duizenden soorten Natuursteen. Op basis van herkomst, textuur en de geologie kan je duizenden natuursteensoorten onderscheiden. De soorten die wij voeren zijn; Graniet, Hardsteen, Keramiek en Composiet

De meeste stenen kunnen op verschillende manieren glanzend, dof of ruw worden afgewerkt. Hier de meest  gebruikte afwerkingen:

Glanzend:gezoet, gepolijst
Dof:gezaagd, geschuurd, oud gemaakt
Ruw:gefrijnd, gestraald, gebouchardeerd.

Natuursteen Gezoet:

Zoeten levert een matglans op zonder sporen van bewerking. Zoeten is de laatste fase van het schuurproces met een zeer fijne schuurschijf. Afhankelijk van de schuurschijf zijn er verschillende gradaties in glans mogelijk.

Natuursteen Gepolijst:

Natuursteen polijsten is een techniek waarbij de natuursteen zodanig wordt bewerkt  waardoor er een glans ontstaat. Een hogere glans wordt verkregen door meerdere  keren natuursteen te polijsten.

Natuursteen Gezaagd:

De bewegingen van de zaag laten sporen achter op het steenoppervlak. Een raamzaag laat rillen achter. Terwijl een cirkelzaag slagen in het  steenoppervlak achter laat

Natuursteen Geschuurd:

Door de vloer te schuren wordt er een laagje steen verwijderd. Ook wel  “vlakken” genoemd. Hoogteverschillen verdwijnen. Hierdoor ontstaat er een vlakke plaat die na verdere behandeling meer als een geheel eruit zal zien. Na het “vlakken” is de   vloer erg bekrast door de groffe diamant die hiervoor gebruikt is. Deze krassen  zijn te verwijderen met fijnere diamant. Afhankelijk van het te behalen eindresultaat zal de vloer een nog aantal keer met steeds fijnere diamant worden geschuurd.

Natuursteen Gefrijnd:

Bij frijnen met de hand wordt de steen met hamer en beitel behakt. Bij machinaal  frijnen wordt het oppervlak gefreesd (als het ware een zaagsnede). Dat geeft  strakke, rechte, evenwijdige lijnen, die een minder levendig uiterlijk hebben dan bij handmatig frijnen.  Er bestaan vele bewerkingen ieder met een eigen uiterlijk.

Natuursteen Gestraald:

Het oppervlak wordt door mineralen met een hoge snelheid gespoten. Door het  stralen ontstaat een schuurpapierachtig uiterlijk.

Natuursteen Gebouchardeerd:

Boucharderen gebeurt met een slaghamer. Het uiterlijk lijkt op een geprikt  oppervlak, maar kan ook grilliger zijn. Er worden metalen punten in het  oppervlak gedrukt of geslagen. Er ontstaat een beeld van dicht op elkaar   geplaatste putjes.