Een uniek hardsteen keukenblad

Een hardsteen keukenblad is werkelijk uniek. Belgisch hardsteen is een kalkzandsteen. Deze steen heeft een blauwgrijze tot donkerblauwe kleur en wordt dan ook wel Blauwsteen genoemd. Het gesteente zit vol met fossielen, wat een prachtige uitstraling geeft. Deze steensoort is dan ook geliefd bij keukenliefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders. Door de tijdloze uitstraling van dit gesteente, is een keukenblad van hardsteen zowel een verrijking voor een moderne keuken als voor een authentieke keuken. Een keukenblad van hardsteen zal in elk geval een natuurlijke look geven aan je keuken.

Het onderhoud van een hardsteen keukenblad

Een keukenblad van hardsteen kun je dagelijks reinigen met een vochtige doek, maar zo nu en dan heeft hardsteen wat meer bescherming nodig. Zo moet het oppervlak regelmatig worden behandeld met een onderhoudsmiddel. Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, is het aan te raden om het blad zo nu en dan te impregneren. Verder is het materiaal relatief poreus, waardoor er krassen en vlekken in het materiaal kunnen trekken. Wil je dit voorkomen, dan is voorzichtigheid gewenst. Zo dien je zo vaak mogelijk snijplanken en onderzetters te gebruiken. Een olie- of vetvlek is echter niet zo’n groot probleem. Na het uitsmeren van de vlek, heb je als het ware een beschermend laagje aan het keukenblad gegeven.

Eindeloze mogelijkheden

Er zijn vele mogelijkheden voor het gebruik van hardsteen. Behalve het keukenblad, kun je tevens vensterbanken en dorpels van Belgisch hardsteen laten maken bij De Jong Natuursteen. Op deze manier creëert u een mooi geheel.

De oorsprong van hardsteen

Belgisch hardsteen is een gesteente met grote historie. Deze steensoort is namelijk miljoenen jaren geleden ontstaan. Vele schelpdieren vonden hun rustplaats in de kleilaag aan de Spaanse kust. Na continentverschuivingen en verstening van de klei, is het kalksteen in België weer meer naar het oppervlak gekomen.

Neem contact met ons op

  • Bel ons: 06-18444409
  • Mail ons: info@dejongnatuursteen.nl

Of vraag een geheel vrijblijvend een offerte aan.