Een graniet keukenblad

Ben je op zoek naar een puur natuur werkblad, dan kun je kiezen voor een graniet keukenblad. Graniet is een robuust materiaal. Nadat het gesteente wordt gedolven, wordt er geen enkel bestanddeel aan het graniet toegevoegd. Dit zorgt voor een bijzonder, uniek en uitgesproken keukenblad. Graniet is ook nog eens onverwoestbaar, waardoor je niet alleen een prachtig keukenblad in huis haalt, maar ook een werkblad dat veel kan hebben.

De eigenschappen van een graniet keukenblad

Graniet is één van de hardste soorten gesteente ter wereld. Er is maar één materiaal dat harder is dan graniet, en dat is diamant. Deze onverwoestbaarheid maakt graniet uitermate geschikt en populair voor keukenbladen. Leuk om te weten: graniet kan alleen worden bewerkt met gereedschap dat gemaakt is voor het bewerken van diamant. Voordat het granieten keukenblad gereed is, wordt het materiaal met diamantzagen, polijstmachines en schuurschijven bewerkt. Het resultaat is een prachtig keukenblad met een luxe uitstraling.

Een duurzame keuze

Graniet is een natuurproduct dat geweldige eigenschappen heeft voor het gebruik in de keuken. Zoals eerder gezegd is graniet enorm hard, waardoor het materiaal goed bestand is tegen krassen. Wanneer je met een mes uitschiet, is dit geen probleem. Behalve voor je mes, dat inmiddels een stukje minder scherp is geworden. Daarnaast is graniet hittebestendig. Tot slot is het oppervlak slijt- en stootvast. Graniet kan dus wel wat hebben, waardoor een keukenblad van graniet dus een zeer duurzame keuze is.

De oorsprong van graniet

Met graniet haal je een stukje historie in je keuken. Dit gesteente heeft zich namelijk miljoenen jaren geleden gevormd. Doordat het magma diep onder de aardkorst langzaam is gestold, heeft het graniet er zo lang over kunnen doen om zo mooi te worden als het nu is. De mineralen in het graniet hebben prachtige kristallen gevormd, waarvan kunt genieten door te kiezen voor een keukenblad van graniet.

Neem contact met ons op

  • Bel ons: 06-18444409
  • Mail ons: info@dejongnatuursteen.nl

Of vraag een geheel vrijblijvend een offerte aan.

natuursteen keukeblad