Een composiet keukenblad

In tegenstelling tot bijvoorbeeld hardsteen, is een composiet keukenblad niet op een natuurlijke manier uitstaan. Het blad bestaat namelijk uit vermalen gesteenten en bindingsmiddel. Dit maakt een keukenblad van composiet echter niet minder aantrekkelijk. Sterker nog, met een composiet keukenblad zijn er vele opties om het blad precies naar jouw smaak te maken. Zo zijn er vele kleuren mogelijk en kunnen er verschillende patronen en effecten in een composiet keukenblad worden verwerkt, zoals een matte afwerking. Dit geeft een uniek en persoonlijk effect in je keuken.

Onderhoudsvriendelijk composiet keukenblad

Een keukenblad van composiet doorloopt een heel proces. Het composiet wordt namelijk onder hoge druk in meerdere stappen gepolijst. Door dit proces heeft composiet alle gunstige eigenschappen van natuursteen. Het keukenblad is niet alleen heel sterk, de kans is bovendien zeer klein dat vocht, vloeistoffen en vetten intrekken in het composiet. Dit komt doordat de toplaag veel minder poreus is dan bij sommige soorten natuursteen, waaronder graniet. Daarnaast kan een keukenblad van composiet veel hebben. Het materiaal is krasbestendig en slijtvast. Kies je dus voor composiet, dan kies je voor een duurzaam materiaal waaraan je weinig onderhoud hebt. Je zou dan ook kunnen zeggen dat composiet meer gunstige eigenschappen heeft dan natuursteen. Dit maakt composiet een zeer geschikt materiaal voor in de keuken.

Composiet designs

Aangezien composiet uit verschillende soorten gesteentes bestaat, zoals kwarts en graniet, is het mogelijk om vele soorten designs te creëren. Zo kunnen kleurpigmenten en granietkorrels aan het mengsel worden toegevoegd. Op deze manier kun je een composiet keukenblad naar eigen smaak creëren.

Maak de look compleet

Wil je de look compleet maken? Dan raadt De Jong Natuursteen het aan om tevens de achterwanden en de vensterbanken van composiet te laten maken. Indien je hiervoor kiest, dan kun je dit bij voorkeur in één keer bestellen. Anders kunnen wij helaas niet garanderen dat er geen kleurafwijking zal zijn.

Neem contact met ons op

  • Bel ons: 06-18444409
  • Mail ons: info@dejongnatuursteen.nl

Of vraag een geheel vrijblijvend een offerte aan.