Graniet Aanrechtblad

Een graniet aanrechtblad is er in vele soorten, maten en vooral kleuren.  Die kleuren en meer de zeldzaamheid ervan bepalen in eerste instantie voor een groot gedeelte de prijs van zo een graniet aanrechtblad. Bij De Jong Natuursteen kunnen wij u dat natuurlijk allemaal precies vertellen en laten zien.

Een granieten aanrechtblad is duurzaam

Door het ontstaan in de diepte van de aarde uit het magma is een granieten aanrechtblad zeer duurzaam. Vrijwel alle graniet aanrechtbladen zijn ook goed hitte en vlek bestendig. Dat is niet van alle composiet materialen met zoveel zekerheid te zeggen. Vraag het na bij ons De Jong natuursteen Wij kunnen het u precies vertellen en laten zien.

Een graniet aanrechtblad is tijdloos

Wat uit de natuur voorkomt en ervan gemaakt is zoals een granieten aanrechtblad is tijdloos. Bepaalde door mensenhanden gemaakte kleuren raken uit de mode. Dat geldt zeker niet voor een granieten aanrechtblad wat er na tientallen jaren nog goed uit blijft zien.

Wij van De Jong Natuursteen kunnen u er alles over vertellen en doen dat graag.

Gebruiksgemak van graniet

Hoewel de eigenschappen verschillen per kleur, kunnen de verschillende oppervlaktes grofweg als volgt worden vergeleken:
Krasbestendigheid

Graniet gepolijst + + + + + [goed]
Graniet gezoet/satin + + + + + [goed]
Graniet gevlamd + + + + + [goed]

Hittebestendigheid

Graniet gepolijst + + + + + [goed]
Graniet gezoet/satin + + + + + [goed]
Graniet gevlamd + + + + + [goed]

Vlekbestendigheid

Graniet gepolijst + + + + [voldoende]
Graniet gezoet/satin + + + [redelijk]
Graniet gevlamd + + [matig]

Kleur- en structuurverschillen zijn verbonden aan alle soorten graniet want elke plaat is uniek. Verstrekte monsters en gebruikte kleurafbeeldingen kunnen  alleen als indicatie worden gebruikt. Graniet is ook zeer hittebestendig, maar extreem hete pannen of ovenschalen kunnen een zogenaamde thermoshock veroorzaken, waardoor onherstelbare schade ontstaat. Gebruik daarom altijd een onderzetter.

Offerte aanvragen?

Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan.