Granieten Aanrechtblad van De Jong Natuursteen Gorredijk / Heerenveen

Ook als u kiest voor een granieten aanrechtblad bent u bij De Jong Natuursteen aan het goede adres.  Wij kunnen u helpen om de juiste keuze te maken wat betreft een granieten aanrechtblad. Onze goede kennis over het product willen we graag met u delen.

Een werkblad van graniet geeft een luxueuze uitstraling en een krachtig karakter aan een keuken. De meeste granietsoorten zijn erg eenvoudig schoon te houden en bijzonder duurzaam. Het is dan ook niet vreemd dat graniet nog steeds een veel gekozen materiaal in de keuken is.

U kunt bij de Jong Natuursteen kiezen uit een groot scala aan kleuren en uitvoeringen. Het is te verdelen in; Graniet met een gepolijste oppervlakte (hoogglans) en Graniet een matte oppervlakte.
Een matte oppervlakte is vaak beschikbaar in drie varianten; gezoet (matglans), satin (geborsteld) en gevlamd (geruwd). Door de matte oppervlakte, wordt een keukenblad al snel robuust en stoer. Deze variant is momenteel erg populair bij landelijke keukens. Hoogglans bladen worden vaak gebruikt bij moderne keukens met een hoogglans lak. Eigenlijk is een granieten blad passend bij elk keuken.

Wij kunnen u hierin adviseren wat passend is bij uw keuken.

Graniet is een gesteente in de aardkorst. Graniet ontstaat door afkoeling van heet, gesmolten materiaal (magma) binnen de aardkorst. Graniet is samengesteld uit verschillende mineraalsoorten die bepalend zijn voor kleurschakelingen van het graniet.

Iedere streek van herkomst bezit zijn eigen bijzondere eigenschappen. Dit bepaalt de structuur van het graniet. Doordat graniet een open structuur heeft, kunnen er putjes zichtbaar zijn. Ook kunnen er kleine haarscheurtjes en natuurlijke vlekken zijn ontstaan. Deze kenmerken geven het materiaal een uniek karakter. Elke plaat graniet is daarom uniek en origineel, er is maar één van.

granieten aanrechtbladen

Gebruiksgemak van graniet

Hoewel de eigenschappen verschillen per kleur, kunnen de verschillende oppervlaktes grofweg als volgt worden vergeleken:
Krasbestendigheid

Graniet gepolijst + + + + + [goed]
Graniet gezoet/satin + + + + + [goed]
Graniet gevlamd + + + + + [goed]

Hittebestendigheid

Graniet gepolijst + + + + + [goed]
Graniet gezoet/satin + + + + + [goed]
Graniet gevlamd + + + + + [goed]

Vlekbestendigheid

Graniet gepolijst + + + + [voldoende]
Graniet gezoet/satin + + + [redelijk]
Graniet gevlamd + + [matig]

Kleur- en structuurverschillen zijn verbonden aan alle soorten graniet want elke plaat is uniek. Verstrekte monsters en gebruikte kleurafbeeldingen kunnen  alleen als indicatie worden gebruikt. Graniet is ook zeer hittebestendig, maar extreem hete pannen of ovenschalen kunnen een zogenaamde thermoshock veroorzaken, waardoor onherstelbare schade ontstaat. Gebruik daarom altijd een onderzetter.

Offerte aanvragen?

Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan.